6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Özgün Yayınları Sayfa 109

Özgün Yayınları 6. Sınıf İngilizce Sayfa 109 Etkinlik Çözümleri

UNIT 7: HOLIDAYS – READING COMPREHENSION

A. Read Bill’s e-mail to his friend, Ethem and answer the questions.
(Bill’in arkadaşı Ethem’e gönderdiği e-posta mesajını okuyun ve soruları cevaplandırın.)

  1. Where were Bill and his family? (Bill ve ailesi neredeydi?)
    Cevap: They were on holiday in Italy last week. (Geçen hafta İtalya’da tatildelerdi.)
  2. Did they enjoy their holiday? (Tatillerinden keyif aldılar mı?)
    Cevap: Yes, they did. Bill said the holiday was amazing. (Evet, aldılar. Bill tatilin harika olduğunu söyledi.)

B. Read the e-mail again and mark the sentences True or False. Correct the False sentences.
(E-postayı tekrar okuyun ve cümleleri Doğru (True) veya Yanlış (False) olarak işaretleyin. Yanlış olanları düzeltin:)

  1. The weather was bad in Italy last week. (Geçen hafta İtalya’da hava kötüydü.)
    Cevap: False (Correction: The weather was great. It was sunny and warm.)
  2. Bill’s parents sunbathed on the beach. (Bill’in anne babası sahilde güneşlendi.)
    Cevap: True
  3. Bill and his sister learned diving. (Bill ve kız kardeşi dalış yapmayı öğrendi.)
    Cevap: False (Correction: Bill and his brother learned diving.)
  4. Bill and his family were on a sightseeing tour. (Bill ve ailesi şehir gezisindeydi.)
    Cevap: True
  5. They visited their relatives there. (Orada akrabalarını ziyaret ettiler.)
    Cevap: False (Correction: They visited a lot of historical places and did sightseeing.)
  6. Bill enjoyed Italian food. (Bill İtalyan yemeklerini çok beğendi.)
    Cevap: True (He really liked Italian food.)

6. Sınıf İngilizce Özgün Yayınları Ders Kitabı Cevapları Diğer Sayfalar İçin Tıklayınız

Yorum yapın