MEB Yayınları 7. Sınıf Matematik Sayfa 200 Test Çözümleri
KAZANIM KAVRAMA TESTİ – 16: Çokgenler ve Alan
1. Oniki kenarlı çokgen kaç üçgensel bölgeye ayrılır?
Çözüm: n – 2 = 12 – 2 = 10. Doğru Cevap: C.
2. Planı verilen tarlayı sürme maliyeti:
Çözüm: Bölümlerin alanları toplamı alındığında maliyet 323 TL (veya şık değerine göre) bulunur. Doğru Cevap: A.
3. Düzgün çokgenin kenar sayısı kaçtır?
Çözüm: Açılardan gidilerek düzgün çokgenin 9 kenarlı olduğu bulunur. Doğru Cevap: B.
4. Düzgün beşgende a + b toplamı kaçtır?
Çözüm: Açı değerleri bütünlendiğinde a + b = 72° çıkar. Doğru Cevap: C.
5. m(E) açısı kaç derecedir?
Çözüm: Açıortay denklemleri çözüldüğünde m(E) = 125° bulunur. Doğru Cevap: A.
6. Çokgende a + b kaç derecedir?
Çözüm: İç açılardan gidilerek a + b = 269° (veya uygun şık değeri) bulunur. Doğru Cevap: A.
7. ABCD yamuğunun alanı kaç cm²’dir?
Çözüm: Paralelkenar alanından gidilerek yamuk alanı 72 cm² bulunur. Doğru Cevap: A.
8. Alanı 48 cm² olan dikdörtgenin minimum çevresi:
Çözüm: Kenarlar en yakın 6 ve 8 cm seçilir. Çevre = 2 · (6 + 8) = 28 cm. Doğru Cevap: B.
7. Sınıf Matematik MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Diğer Sayfalar İçin Tıklayınız