7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 51

MEB Yayınları 7. Sınıf Matematik Sayfa 51 Test Çözümleri

KAZANIM KAVRAMA TESTİ – 4 ÇÖZÜMLERİ

1. -4/9 rasyonel sayısı aşağıdakilerden hangisine eşittir?
Çözüm: -4’ün 9’a bölümü -0,4444… şeklindedir.
Doğru Cevap: D (-0,4 devirli)

2. -0,75 ondalık gösterimine karşılık gelen rasyonel sayı hangisidir?
Çözüm: -75/100 kesri 25 ile sadeleştirilirse -3/4 bulunur.
Doğru Cevap: D (-3/4)

3. Sayı doğrusunda hangisi gösterilmemiştir?
Çözüm: Sayı doğrusundaki noktaları incelediğimizde -1 2/3 gösterilmemiştir.
Doğru Cevap: C (-1 2/3)

4. Sayı doğrusunda 7 ile 8 arası dokuz eşit parçaya bölünerek A B/9 rasyonel sayısı gösterilmiştir. Buna göre A/B rasyonel sayısı kaçtır?
Çözüm: Başlangıç noktası 7 olduğu için A = 7’dir. Sayılan nokta 6. çizgi olduğu için B = 6’dır.
A/B = 7/6 olur.
Doğru Cevap: D (7/6)

5. 1,7 (7 devirli) devirli ondalık gösterimi aşağıdakilerden hangisine eşittir?
Çözüm: (17 – 1) / 9 = 16/9
Doğru Cevap: D (16/9)

6. -1/4 rasyonel sayısı aşağıdakilerden hangisine eşittir?
Çözüm: -1/4 kesri 25 ile genişletilirse -25/100 yani -0,25 olur.
Doğru Cevap: A (-0,25)

7. -3 4/5 rasyonel sayısı aşağıdakilerden hangisine eşittir?
Çözüm: -3 4/5 kesrini 2 ile genişletelim: -3 8/10 = -3,8 olur.
Doğru Cevap: C (-3,8)

8. 2,01 (1 devirli) devirli ondalık gösterimi hangisine eşittir?
Çözüm: (201 – 20) / 90 = 181/90
Doğru Cevap: D (181/90)

7. Sınıf Matematik MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Diğer Sayfalar İçin Tıklayınız

Yorum yapın