7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 84

MEB Yayınları 7. Sınıf Matematik Sayfa 84 Test Çözümleri

KAZANIM KAVRAMA TESTİ – 8 ÇÖZÜMLERİ

1. (1 – 1/2) x (1 – 1/3) x … x (1 – 1/15) işleminin sonucu kaçtır?
Çözüm: 1/2 x 2/3 x 3/4 x … x 14/15 = Pay ve paydalar çapraz sadeleşir.
Gerçek Sonuç: 1/15 olur.
Doğru Cevap: C (1/15)

2. Verilen ifadelere göre x + y kaçtır? (11 tane terim)
Çözüm: x = 11 x 1,5 = 16,5. y = 11 x 2,5 = 27,5. x + y = 16,5 + 27,5 = 44 olur.
Doğru Cevap: B (44)

3. (5/12 – 7/23 + 9/35) – (17/12 – 30/23 – 26/35) işleminin sonucu kaçtır?
Çözüm: Parantezi dağıtıp grupladığımızda sonuç -2 olur.
Doğru Cevap: D (-2)

4. Çok adımlı işlem sorusunun sonucu kaçtır?
Çözüm: İşlemler yapıldığında pay ve payda birbirini götürür ve sonuç 1 çıkar.
Doğru Cevap: A (1)

5. (2/3)² ÷ (-1/3)³ işleminin sonucu kaçtır?
Çözüm: 4/9 ÷ (-1/27) = 4/9 x -27 = -12 olur.
Doğru Cevap: D (-12)

6. Çok adımlı işlemin sonucu kaçtır?
Çözüm: 5/12 + 1/3 ÷ 2/5 – 3/4 x 1/2 = 5/12 + 5/6 – 3/8 = 10/24 + 20/24 – 9/24 = 21/24 = 7/8 olur.
Doğru Cevap: D (7/8)

7. Çok adımlı merdivenli işlem sonucu hangisidir?
Çözüm: İşlemler yapıldığında sonuç 10 çıkar.
Doğru Cevap: D (10)

8. 2 / (3/4) sayısı (2/3) / 4 sayısının kaç katıdır?
Çözüm: Birinci sayı: 8/3. İkinci sayı: 2/12 = 1/6. Kaç katıdır: 8/3 ÷ 1/6 = 8/3 x 6 = 16.
Doğru Cevap: D (16)

9. 8 + 4 / (2 + 1/2) x 5 işleminin sonucu kaçtır?
Çözüm: 8 + 4 / (5/2) x 5 = 8 + (8/5 x 5) = 8 + 8 = 16 olur.
Doğru Cevap: B (16)

10. Çok adımlı karma işlem sonucu kaçtır?
Çözüm: Detaylı rasyonel işlemler yapıldığında sonuç -56/9 bulunur.
Doğru Cevap: C (-56/9)

7. Sınıf Matematik MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Diğer Sayfalar İçin Tıklayınız

Yorum yapın