6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Özgün Yayınları Sayfa 50

Özgün Yayınları 6. Sınıf İngilizce Sayfa 50 Etkinlik Çözümleri

UNIT 3: DOWNTOWN – COMPARATIVE SPEAKING

C. Read the message on the postcard again and mark the sentences True or False.
(Kartpostaldaki mesaja göre cümleleri Doğru (T) veya Yanlış (F) olarak işaretleyin:)

  1. Kevin is from Antalya. -> [F] (False) (Antalya’da tatildedir, buralı değildir.)
  2. Armagh is by the Mediterranean Sea. -> [F] (False) (Akdeniz kenarında olan Antalya’dır.)
  3. Antalya is larger and more crowded than Armagh. -> [T] (True) (Antalya, Armagh’dan daha büyük ve kalabalıktır.)
  4. Armagh is colder than Antalya. -> [T] (True) (Antalya daha sıcak olduğuna göre Armagh daha soğuktur.)
  5. Kevin’s mother and father are having tea. -> [T] (True) (Anne ve babası Türk çayı içmektedir.)
  6. Kevin’s brother and sister are in the sea. -> [F] (False) (Kardeşi yüzüyor ama kız kardeşi kumsalda güneşlenmektedir.)

Speaking – Work in groups. Ask and answer questions using the keywords given.
(Grup halinde verilen anahtar kelimeleri kullanarak soru-cevap yapın:)

  1. beautiful – New York / İstanbul
    – Which place is more beautiful? New York or İstanbul?
    Cevap: I think İstanbul is more beautiful than New York.
  2. comfortable – plane / car
    – Which is more comfortable? A plane or a car?
    Cevap: A plane is more comfortable than a car.
  3. fast – motorcycle / bicycle
    – Which is faster? A motorcycle or a bicycle?
    Cevap: A motorcycle is faster than a bicycle.
  4. high – Mount Ilgaz / Mount Ağrı
    – Which mountain is higher? Mount Ilgaz or Mount Ağrı?
    Cevap: Mount Ağrı is higher than Mount Ilgaz.
  5. warm – June / August
    – Which month is warmer? June or August?
    Cevap: August is warmer than June.
  6. healthy – chips / cereal
    – Which is healthier? Chips or cereal?
    Cevap: Cereal is healthier than chips.
  7. exciting – city / town
    – Which is more exciting? A city or a town?
    Cevap: A city is more exciting than a town.
  8. crowded – village / town
    – Which is more crowded? A village or a town?
    Cevap: A town is more crowded than a village.

6. Sınıf İngilizce Özgün Yayınları Ders Kitabı Cevapları Diğer Sayfalar İçin Tıklayınız

Yorum yapın