7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 66

MEB Yayınları 7. Sınıf Matematik Sayfa 66 Test Çözümleri

KAZANIM KAVRAMA TESTİ – 6 ÇÖZÜMLERİ

1. (-3 1/3) + (-2 2/3) + 2/3 işleminin sonucu kaçtır?
Çözüm: -10/3 + (-8/3) + 2/3 = -18/3 + 2/3 = -16/3 olur.
Doğru Cevap: C (-16/3)

2. -7/8 + 3/4 işleminin sonucu kaçtır?
Çözüm: -7/8 + 6/8 = -1/8 olur.
Doğru Cevap: A (-1/8)

3. -2 7/10 + 2 3/5 işleminin sonucu kaçtır?
Çözüm: -27/10 + 26/10 = -1/10 (yani -0,1) olur.
Doğru Cevap: A (-1/10)

4. (-2 1/2) – 1/5 işleminin sonucu kaçtır?
Çözüm: -5/2 – 1/5 = -25/10 – 2/10 = -27/10 (yani -2,7) olur.
Doğru Cevap: D (-27/10)

5. (-7/2) + 0,7 işleminin sonucu kaçtır?
Çözüm: -3,5 + 0,7 = -2,8 olur.
Doğru Cevap: B (-2,8)

6. (-3 9/10) + 3,6 işleminin sonucu kaçtır?
Çözüm: -3,9 + 3,6 = -0,3 olur.
Doğru Cevap: A (-0,3)

7. (-5 2/3) – (-2) işleminin sonucu kaçtır?
Çözüm: -17/3 + 6/3 = -11/3 = -3 2/3 olur.
Doğru Cevap: A (-3 2/3)

8. 3/4’ün toplama tersi A, -2/3’ün toplama tersi B ise A – B kaçtır?
Çözüm: A = -3/4, B = 2/3. A – B = -3/4 – 2/3 = -9/12 – 8/12 = -17/12 olur.
Doğru Cevap: A (-17/12)

9. Sayı doğrusunda modellenen toplama işleminin ifadesi hangisidir?
Çözüm: İlk ok sola doğru 1 tam ve 3/4 gitmiştir (-7/4). Sonraki ok sola doğru 1 birim gitmiştir (-1).
Doğru Cevap: D (((-7/4) + (-1) = -11/4)

7. Sınıf Matematik MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları Diğer Sayfalar İçin Tıklayınız

Yorum yapın