4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Beşgen Yayınları Sayfa 50

4. Sınıf Matematik Beşgen Yayınları Sayfa 50 Cevapları

1. Ünite Öğrendiklerimi Değerlendiriyorum

Kutulardaki Sayılar: 1: 27 016 | 2: 917 621 | 3: 723 | 4: 521 841 | 5: 608 297 | 6: 3723 | 7: 28 963 | 8: 7621 | 9: 792 605 | 10: 38 973 | 11: 89 250 | 12: 8723 | 13: 568 720

1. Kaç numaralı kutularda:

a. dört basamaklı doğal sayılar yazılıdır?
cevap: 6, 8, 12 (3723, 7621, 8723 – Not: 3 numaralı kutudaki 723 üç basamaklıdır.)

b. beş basamaklı doğal sayılar yazılıdır?
cevap: 1, 7, 10, 11 (27 016, 28 963, 38 973, 89 250)

c. altı basamaklı doğal sayılar yazılıdır?
cevap: 2, 4, 5, 9, 13 (917 621, 521 841, 608 297, 792 605, 568 720)

2. Okunuşu ‘yedi yüz doksan iki bin altı yüz beş’ olan doğal sayı kaç numaralı kutuda yazılıdır?
cevap: 792 605 sayısı 9 numaralı kutudadır.

3. Kaç numaralı kutularda bulunan doğal sayılarda basamak değeri 7000 olan bir rakam bulunur?
cevap: Binler basamağında 7 olan kutular: 6, 8, 12 (3723, 7621, 8723)

4. Kaç numaralı kutularda bulunan doğal sayıların yüz binler basamağında 5 rakamı bulunur?
cevap: 4 ve 13 numaralı kutular (521 841 ve 568 720)

5. Kaç numaralı kutularda bulunan doğal sayıların binler bölüğü üç basamaklıdır?
cevap: Altı basamaklı tüm sayıların binler bölüğü 3 basamaklıdır: 2, 4, 5, 9, 13

6. 3 numaralı kutudaki sayıdan (723) başlayıp biner ritmik sayıldığında kaç numaralı kutulardaki sayılar söylenir?
cevap: 723 -> 1723 -> 2723 -> 3723 (6. kutu) -> 4723 -> 5723 -> 6723 -> 7723 -> 8723 (12. kutu). Söylenen kutular: 6 ve 12

7. Çözümlenmiş hâli (6 x 100 000) + (8 x 1000) + (2 x 100) + (9 x 10) + (7 x 1) olan doğal sayı kaç numaralı kutuda yazılıdır?
cevap: Sayı 608 297’dir ve 5 numaralı kutuda yazılıdır.

8. 4, 7, 10 ve 13 numaralı kutuları içlerinde yazan doğal sayılara göre küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
cevap:
Sayılar: 7 (28 963), 10 (38 973), 4 (521 841), 13 (568 720)
Sıralama: 28 963 < 38 973 < 521 841 < 568 720 (Yani kutu numaralarıyla: 7 < 10 < 4 < 13)

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Beşgen Yayınları Sayfa 50 çözümlerini incelediniz. Ana sayfaya dönmek ve diğer sayfaların cevaplarını görmek için 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Beşgen Yayınları fihrist sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.