5. Sınıf Müzik MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 46 Cevapları

DEĞERLENDİRME ZAMANI – TEST SORULARI

1) Bir ölçüde kaç vuruş olması gerektiğini aşağıdakilerden hangisi belirler?
Cevap: D) Ölçü sayısı

2) Birbirine paralel 5 yatay çizgi ve 4 eşit aralıktan oluşan ve üzerine nota yazılan şekle ne denir?
Cevap: A) Dizek

3) Dizeğin en başında yer alan ve ikinci çizgiden başlayan müzik sembolüne ne ad verilir?
Cevap: B) Sol anahtarı

4) Ölçüleri birbirinden ayıran dik çizgilere ne ad verilir?
Cevap: D) Ölçü çizgisi

5) İki ölçü çizgisi arasındaki bölüme ne ad verilir?
Cevap: B) Ölçü

6) Eserin bittiğini belirten çizgiye ne ad verilir?
Cevap: C) Bitiş çizgisi

7) Aşağıdakilerden hangisinde Allegro – Moderato – Andante hızları doğru sıralamayla verilmiştir?
Cevap: C) Hızlı – Orta Hızda – Yavaş

8) Aşağıdaki seçeneklerden hangisi 2/4’lük ölçü sayısına göre yazılmıştır?
Cevap: İçinde toplam 2 vuruş barındıran ölçü seçeneği doğrudur.

9) Dörtlük ve sekizlik nota/sus değerlerini daire içine alma:
Cevap: 1 vuruşluk olanlar (dörtlük) siyah, yarım vuruşluk olanlar (sekizlik) kırmızı daire içine alınmıştır.

Tüm sayfaların detaylı cevapları için 5. Sınıf Müzik MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.